Casa XALOC

Situada en el prestigiós enclavament de la Urbanització El Pilar, Ontinyent, este habitatge unifamiliar aïllat representa una obra arquitectònica que captiva a primera vista. La parcel·la, de forma rectangular i cantonera, es desplega majestuosament amb dos fronts que abracen les orientacions sud-oest i sud-este, abastant una generosa extensió de 1400 metres quadrats.

Amb una superfície construïda d’aproximadament 400 m², esta residència es compon de dues plantes diferents que donen vida a una experiència única. La planta baixa s’erigix com l’epicentre de la vida familiar, dividint-se en zones diürnes i nocturnes. En la planta superior, es troba un espai dedicat al treball i una sala polivalent creant un ambient que combina funcionalitat i elegància en perfecta harmonia.

Este habitatge adopta un enfocament de disseny minimalista que seguix de prop els principis arquitectònics del moviment modern. El seu caràcter es destaca per la puresa i una estètica formal impecable. Detalls constructius d’alta sofisticació afigen singularitat i distinció a esta residència, transformant-la en un entorn on l’arquitectura es convertix en una experiència excepcional.

Amb 4 dormitoris, 2 estades polivalents i 5 banys, este habitatge satisfà totes les necessitats de la família.

La planta baixa, amb doble orientació, rep amb la seua entrada principal orientada al sud-este, i s’obri cap a la cantonada del terreny. Ací, s’integren la cuina, el saló, el menjador, una estada polivalent (actualment utilitzada com a habitació de jocs per als xiquets) i un garatge. Les restants estades nocturnes es troben en el bloc norest, que es transforma en un recés de pau. Este espai oferix vistes excepcionals tant a tala com a llarga distància, amb les majestuoses muntanyes que envolten el paisatge com a teló de fons.

La planta superior alberga una zona de treball i una segona habitació polivalent, actualment en ús com a quart per a convidats, a més d’un bany addicional.

En l’exterior, trobem una harmoniosa fusió d’espais pavimentats i àrees enjardinades amb gespa natural. Els porxos coberts i semicoberts conviden a la relaxació i oferixen una transició fluida des dels espais pavimentats, incloent-hi els porxos i els accessos a l’habitatge, fins a arribar a l’exquisit jardí. Ací, la piscina pren el protagonisme, una característica que es pot percebre des del mateix moment en què s’accedix per l’entrada en doble altura.

Arquitectes
TECUM ARQUITECTURA
Interiorismo
VIC Project
Fotografia
Adrián Mora
Any
2019
Superfície
400 m2
Ubicació
Ontinyent
Tipologia
Habitatge unifamiliar